BÖLGEMİZ:
IĞDIR MV, Yılmaz HUN'a açık mektup (1)
 
Sayın Vekil, tamamı Iğdırlı genç futbolcularımızdan oluşan, 2023-2024 sezonunu namağlup bitiren IĞDIR ES SPOR KULÜBÜ oyuncuları, 2024-2025 sezonunda, Bölgesel Amatör Lig 1. Gurup (Bal Lig)i'nde Iğdır ilini temsil edecek hem kendi evimiz Iğdır'da oynayacak hem de  doğu- güneydoğu illerinde deplasman maçlarına çıkacaktır.

Iğdırlı sporcularımızın, kulüplerinin yasada kendilerine tanınan hakları, TBMM'de bu kanunları yapan ve uygulamasını takip eden vekiller olarak; sizin de mensubu olduğunuz partinin ( DEM PARTİ) Iğdır belediye meclisinin almış olduğu karla ödenmiyor. Bu adaletsizliğin giderilmesi adına herhangi bir girişiminiz oldu mu?  Olacak mı?

 Sayın Vekil,  5393 sayılı Belediye Kanununun, " Belediyenin görev ve Sorumlulukları" başlıklı 14. Maddesinin birinci (....) fıkrasında açıkça düzenlenmesine rağmen, IĞDIR'ı 2024-25 futbol  sezonunda Bal Ligi'nde temsil edecek olan IĞDIR ES SPOR KULÜBÜNÜN'e futbolcu, teknik heyett vb hakkedişi olan ödeneği  ödememek,  tamamı Iğdırlı genç sporcu/futbolculardan oluşan bu çocukları cezalandırmak, müsabakalarda alı koymak da değildir, ya nedir? Kanunda açıkça belirtildiği halde, bu  hakkının üzerine çökmek Iğdır gençliğine zulüm değil midir?

 Neden kendi belediyenizin kulübü olunca var, başka kulüpler olunca yok?

 Bu adaletsizlikte ne böyle?

 5393 Belwdiye kanunun ilgili fıkralarında amir hükümler çok açık ve net olduğu halde,  "... Sporu teşvik etmek amacıyla gençlere qspor malzemesi verir, amatör spor qkulüplerine ayni  ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü qamatör spor karşılaşmaları qdüzenler, yurt içi ve yurt dışı üstün başarı gösteren veya dereceye giren  sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörleri Belediye meclis kararıyla ödül verebilir....

Bunun da bütçesini binde 12'yi qgeçmeyecek şekilde bir önceki qyılın vergi gelirlerinden karşılar." denmesine rağmen yasanın kendilerine tanıdığı yardımları, yönettiğiniz belediyeden dilekçe ile resmi düzeyde  talep eden IĞDIR ES SPOR KULÜBÜ'nün alacakları olan hakkı, vekil seçildiğiniz DEM PARTİ'nin, Iğdır  belediye başkanı ve  meclis üyeleri tarafından belediye meclisinde DEM PARTİLİ meclis üyelerince hangi gerekçeyle reddedilir, neden hak sahibine hakkı  verilmez?  Bu adaletsizlikte ne böyle? Kendi belediye takımınız olunca var; (2019-20, 2020-21 ve 2021-22 sezonları)

Aklı-Zekası, bileğinin gücü, emeği ve alın teri ile   Iğdır amatör Futbol takımları müsabakalarını namağlup bitirip lider olan ve Iğdır'ı, Bal Ligi'nde temsil etme hakkını kazanmış   IĞDIR ES SPOR'lu oyunculara niye yok? Belediye meclisinin kanun tanımaz bu keyfi  kararını gerekçesini bilmek bütün Iğdırlı'ların hakkı olsa gerek. Sayın Vekil, Iğdırımızı  Bal Liginde resmi düzeyde temsil edecek olan , doğu ve güneydoğu illeri bal ligi takımlarıyla maçlarını hem Iğdır'da hem de deplasmanlar: D. Bakır, Ş.Urfa,  Elazığ, Mardin,  Bitlis,  Hakkari, Van, Batman, Siirt, Şırnak, Ağrı illerinde oynayacak olan IĞDIR ES SPOR'un hakkedişini  vermemek resmen zulümdür. Bunun halk düşüncesindeki  yeri ise, ' Siz Iğdır'ın gençleri, futbolcuları değil; D. Bakırın, Mardin, Siirt, Hakkari.... gençleri futbol oynasın, müsabaka yapsın, lider olsun...' demektir. Iğdırlı gençler asla ve kata bu zulmü hakketmiyor...

 Bilgihan OVA

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Iğdır'a yeni hizmet noktası kazandırılacak
Iğdır Merkez Yaycı Köyü’nde yeni muhtarlık binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene...

Haberi Oku